v 0.9

 

Vallekebergs - Nederlands A-Z

Nederlands -Vallekebergs A-Z

‘wil je meedoen aan de ontwerpwedstrijd voor onze social sofa?’ KLIK HIER voor het sjabloon in pdf 

In mei 2023  wordt de vierde Social Sofa  in Valkenburg centrum in het Halderpark onthuld. Momenteel zijn de werkzaamheden daarvoor in volle gang.

Direct daarna gaat het project Social Sofa verder met de vijfde bank. Deze heeft als thema ‘De Vallekebergsen Dieksjenaer’ en zal dan in november 2023 geplaatst worden.

Voor deze bank zijn we op zoek naar kunstenaars die een mooi ontwerp willen maken. Aangezien we in Mei al van start gaan is er weinig bedenktijd. Dus als je interesse hebt meld je dan bij de Heuvelland bibliotheek om een sjabloon te ontvangen waarbinnen het ontwerp moet passen.

  • Tijdspad

Eind februari moet de inzending binnen zijn. Daarna wordt aan de hand van het aantal inzendingen een eerste selectie gemaakt. Deze selectie zal in de bibliotheek van Valkenburg gepresenteerd worden, waarna via de media een stemronde wordt gehouden. Eind maart wordt dan de definitieve keuze gemaakt voor het ontwerp en kan de bestelling geplaatst  worden. Vanaf mei staat de bank op de werkplek plek in de bibliotheek om te starten met het beplakken.

16 november wordt de nieuwe bank onthuld op het terras van de bibliotheek aan het Berkelplein.

  • Het gevoel

De bank heeft een voor- en een achterkant die ontworpen moet worden.

Aan de voorkant zien we graag de onze Valkenburgse mergel als basis, aangevuld met de kleuren van de Dieksjenaer, het groen en het blauwige van bomen, water en lucht.

Uiteraard zien we graag enkele boeken, opengeklapt dan wel rechtop of liggend terugkomen.

Met ook ergens ons SVD logo. Op het zitgedeelte komen dan o.a. enkele woorden in het Vallekebergs, zoals “zèt uuch” of “sjuuf ins ’n bats”, of andere woorden.

Aan de achterkant zou een mooie oude bibliotheek mogen uitbeelden, denk bv. aan de kloosterbibliotheek in Wittem. Met warme hout kleuren, wenteltrap, leestafel en boekenrekken. De achterkant loopt dan geleidelijk over in de kleuren aan de voorkant.  

De zijkanten op te vullen met boeken en of dialect woorden.